Delilik ve Delirmek

Karar verdim annelik gerçekten bir delilik hali. Bir anne yavrusu söz konusu olduğunda dünyayı bile tersine döndürebileceğini zanneder.

Hiç unutmam abim askerdeyken grip olmuş ve kısık sesle annemi aradığında oğlunun sesini o şekilde duyan annem, ya da çılgın annemiz “Oğlum komutanına söyle de seni eğitime çıkarmasın” deyivermişti. Bu sanki ilkokuldaki oğlunaOğlum çişin gelince öğretmenine söyle de tuvalete git” demeye benziyordu. Öylesine doğal ve öylesine rahat söylenmişti ki… Anneler için çocukları 50 yaşına da gelse koskocaman adam da olsalar, anne baba da olsalar hala çocuklar, adı üstünde onların çocuğu işte.

İşin bu boyutunun yanısıra, dedim ya annelik delilik hali diye bir de öbür versiyonu var, annelik bir de delirme hali, özellikle çocuk büyütürken eminim ki pek çok annenin çileden çıktıkları koptukları bazı anlar, noktalar olmuştur.

Delilik ya da delirmek her ne olursa olsun annelik dünyanın en güzel mesleği. Oğlumun bana dediği o anlamlı cümle bu mesleğin en güzel özeti aslında “Anne sen hiçbirşey olma, sadece anne ol tamam mı?” Kariyermiş, işmiş güçmüş, toplantıda nasıl konuşacağım, ne diyeceğim, maaşıma zam alacak mıyım, satışlar nasıl gidecek gibi tonla soru, boş bunlar değil mi anne olmanın yanında?

Sevdiysen Paylaş
Bu yazı Anneyim Bu Arada kategorisine gönderilmiş ve , , , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Delilik ve Delirmek için 1 cevap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.