Bu Kez Anladım ve Takdir Ettim

Çok eğlenceli bulurum kamyon yazılarını. Kültürümüzün yerleşmiş bir ögesidir, üzerine araştırmalar yapılmış, tonla yazı yazılmış. Ve hep okurum ne yazmışlar ne demeye çalışmışlar diye, plakalarda yer alan harflerden bir kelime türetme saplantımın yanında.

Geçenlerde yine trafikte önümde bir kamyon, bir türlü de sollayamıyorum el mahkum takıldım peşine, önce plakadaki harflerden kelimeler türettim, neden sonra en altta yazan yazıyı farkettim. “Kaybettim bugün kendimi hükümsüzdür” Nasıl bir kahkaha attıysam sevinçle ve gururla karışık arkada oturan oğlumun “Anne neden güldün söyle” demesine sebep oldu. Bilenler bilir bu cümle bir şarkı sözü, son zamanlarda hiçbir parçasını dahi atlama gereği hissetmeden dinleyebildiğim -hatta bu yüzden işyerinde aynı odayı paylaşan arkadaşım tarafından az kalsın aforoz edilecektim- sadece ben değil 4 yaşında olmak üzere olan oğlumun da tüm şarkılarını ezbere bildiği Emre Aydın’ın “Bu Kez Anladım”adlı parçasından bir cümle bu. İçimden o an işte kitlelere ulaşabilmek dedikleri bu olsa gerek diye geçirdim, genellikle arebesk kültürü ile yoğrulmuş yazılar yazılırken kamyon arkalarına, rock ve alternatif karışımı bir gencin şarkı sözleri de girdi literatüre diye düşündüm. İkinci albümünü sabırsızlıkla bekliyorum Emre Aydın ve merak ediyorum olacak mı böyle içimize işleyen sözler?

Sevdiysen Paylaş
Bu yazı Ordan Burdan İçimden kategorisine gönderilmiş ve , , , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Bu Kez Anladım ve Takdir Ettim için 6 cevap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.