Yağmurlu Bir Gün

 

Nasıl yağmurlu bir gün bugün başkentte. “Gök delindi” benzetmesi  bugün hakkını verdi Ankara’ya. Trafik berbattı, iyice çekilmez oldu, yollar sokaklar gölcüklerle doldu. Arabası bozulan, kaza yapan, gideceği yere yetişemeyen, sırılsıklam olmuş  insan manzaraları vardı nereye baksam. Tüm bunların yanında ofisteki tavanım akmaya başladı, hatta pencerelerin doğramalarından içeriye yağmur sızdı. Sızdı kelimesi az kalacak en sonunda çareyi cam önüne kova koymakta buldum. Bir yandan çalışmaya çalışırken diğer yandan kovaya damlayan  “Şıp şıp şıp” seslerine takılıyordum. Aklıma nedense Çin işkencesi geliverdi o sesten.  “Bir yağmur yağdı ve şehir ve bizler ne hale geldik” diye düşündüm. Ama sonra bir anda aslında her türlü olumsuzluğuna karşın nasıl güzel bir doğa olayı olduğunu anımsadım.

Her yağmur yağışı çok farklı duygular uyandırıyor bende. Çocukken 23 Nisanlarda yağmur yağmasın o cicili bicili elbiselerim ıslanmasın isterdim,  kimi zaman da yağsa ve yerde biriken gölcüklerin üzerinde zıplasam isterdim. Büyüdükçe şemsiye kullanmayı sevmediğimi farkettim. Yağmur altında ıslanmanın nasıl da ayrı bir keyif olduğunu keşfettim. Ve sonraları hep ıslanmayı tercih ettim.

Kimi zaman “İçimizdekileri de temizler mi acaba?” diye düşünürdüm yağan yağmurla. Ya da alıp götürür mü birikenleri? Ya yağmur sonrası toprak kokusu… Hiçbirşeyle değişemem o kokuyu. Hep söylerim yağmurdan sonraki toprak kokusundan bir parfüm yapsalardı en değerli müşterileri ben olurdum sanırım.

Bu satırları hala gök gürlerken yazıyorum ve bir yandan da İlhan İrem dinliyorum. Ne çok şarkı var yağmurlu, ne çok şiir. Hüznün mü, mutluluğun mu yoksa gözyaşının mı temsilcisi olduğunu henüz tam kestiremediğim… Yağmur ismi var bir de, ne çok sevdiğim..

Bugünlük tüm olumsuzluklara karşın bırakıyorum yağmurun hayatımızı felç eden etkilerini bir yana sadece yağan yağmuru izleyerek kahve içmek, bir battaniye altında kıvrılarak film izlemek istiyor canım. Ha bir de benim için hiç eskimeyen, yıllanmayan bu şarkıyı tekrar tekrar dinlemek…

Yağmurlu bir gündü bugün. Yatmadan önce butçuğa “Yağmurlu Bir Gün” kitabını okudum. Yağmurun nasıl oluştuğunu ve doğadaki etkilerini anlatan öğretici bir hikaye kitabı. Öğrendi butçuk yağmuru. Sorular sordu ard arda. Bazılarını cevapladım bazılarında suskun kaldım. Onun için yağmur demek tıpkı annesi gibi su birikintilerinde zıplamaktan ibaret.

Peki ya sizin? Sizin belleğinizde yağmur?

Sevdiysen Paylaş
Bu yazı Ordan Burdan İçimden kategorisine gönderilmiş ve , , , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Yağmurlu Bir Gün için 9 cevap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.