Yoğurt Savaşları

Marketten hazır alınan orta boy bir yoğurt sulandırılmadan nasıl yenir? Daha doğrusu her kaşık daldırılışında bir sonraki öğüne yoğurt nasıl sulanmadan kalır?

İşte bu soru günlerdir bizim evde tartışma konusu olmuş durumda. Olayın taraflarından biri annem, diğeri ise eşim. 

Teori 1: Eşimin teorisine göre yoğurda tek bir noktadan, kenardan kaşık daldırılıp alınırsa ve hep aynı noktadan genişletilerek ilerlenirse yoğurt sulanmaz. 

Teori 2: Annemin teorisine göre de her defasında yoğurdun üzerinden kaşıkla sıyıra sıyıra ama derine daldırmadan daireler çizilerek alınırsa yoğurt sulanmaz. 

Bu kapışmanın sonu gelmediği için iki gün önce gidip marketten aynı büyüklükte ve aynı markada iki yoğurt alıp dolaba koydum, üzerlerine de asetatlı kalemle yazdım eşimin ve annemin isimlerini. Ve son günlerde soframızı hayli meşgul eden bu tartışma iddiaya dönüştü. İddianın süresi yoğurtlar bitene kadardı, hakem bendim, şahit de oğlum. Ancak dün eşim anneme “Anne siz diskalifiye oldunuz” dedi. Nedeni ise, eşimin yoğurdundan, oğlumun yemesi ve bunu yaparken de annemin usulünü kullanması idi. Ve tabi buna izin veren ve göz yuman annem yarışmadan diskalifiye edilmiş sayılıyordu. Akşam hakem olarak bana geldiler, tarafları dinledim ve bir karar veremedim. Üstelik her iki yoğurda da baktım, işin gerçeği her ikisi de sulanmıştı. Bir diğer taraftan da Ahhh o eski katkısız yoğurtlar olsa idi sulanma nedir bilmezdik” dedim içimden. Galip yoktu bu iddiada, karar da veremedim ve tarafları eşit ilan ederek ben en iyisi bunu yemek hikayelerinin sevgili okuyucularına bir sorayım dedim.

Ve işte burada bu sorunsal ile karşınızdayım.

Evet, günün sorusu, sizce yoğurda kaşıkla nasıl muamele edilmelidir? Cevabınız bizim evdeki müsabakayı sonlandırıp galiple malup olanı açıklığa kavuşturması açısından önemlidir.

İlgilerinize…

Sevdiysen Paylaş
Bu yazı Yemek Hikayeleri'nden kategorisine gönderilmiş ve , , , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Yoğurt Savaşları için 2 cevap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.