Rotamız Şaştı

Anneler çocukları hasta olduğunda hep “Ona birşey olmasın bana olsun” derler, ben de dahil. Bir daha demeyeceğim. Bu bayram tatili bunu öğretti bana.

Bayram tatiline iki gün kala oğlumda başlayan enfeksiyon şiddetini giderek arttırınca soluğu hastanede aldık, alış o alış.. Nerdeyse bayram boyu her gün nöbet tutan doktorları ve hemşireleri bir gün olsun yalnız bırakmadık. Yapılan test sonucu rota denilen o illet virüsün oğlumun vücudunda dolandığını anladık ve dahası 2 gün sonra aynı virüs bana da musallat oldu. Anne-oğul bayramı bir fiil yatarak ve virüsle mücadele ederek geçirdik. Annelerin hasta olma lüksleri yok aslında, iyi olmalıyız ki bize muhtaç çocuklarımıza bakabilelim. Bu kutsal görevi bayram boyunca sürekli söylenerek oflayıp puflayarak eşim ifa etti. Küçücük bir virüsün insan vücudunda yol açtığı tahribatı bizzat yaşadıktan sonra önce sağlık dedim günler boyu. Saatlerce araştırdık rota virüsünü, nasıl, ne şekilde bulaşıyor, tedavisi var mıdır? Hayır bir tedavisi yok, sadece susuz ve güçsüz kalan vücuda serum takviyesi yapılabiliyor ki hem oğlum hem ben takviye edildik. Hijyenin ne denli önemli olduğunu öğretti bana sevgili virüsümüz. Hasta olmayan hasta olanın halinden anlamıyor derler ya gerçekten öyle, virüs benim vücuduma yerleşene kadar oğluma 3 gün boyu sürekli zorla birşeyler yedirmeye içirmeye çalıştım hepsinin sonu hüsran oldu ve şimdi evdeki tüm halılar yıkanmaya gitti. Ve benim başıma gelince anladım ki insanın canı zerre birşey istemiyor, bir daha ısrar etmeyeceğim oğluma zorla yemesi için dedim hep. Onu ve ne denli canının yandığını anlayabildim. Daha fazla şey de öğrendim aslında, küçük bir çocuğa serum takmanın, kan almanın ne denli zor olduğunu, o esnada annenin ve babanın bayılacak duruma gelebildiğini…

“Bayram tatilin nasıl geçti?” diye soranlara doktorların iki gün ara ile bana ve oğluma söyledikleri cümle ile cevap vermeye başladım: “Rota Pozitif…” Anlayacağınız bu bayram rotamız şaştı. Sizler de rotanız şaşsın istemiyorsanız aman dikkat!!!

Sevdiysen Paylaş
Bu yazı Anneyim Bu Arada kategorisine gönderilmiş ve , , , , , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Rotamız Şaştı için 1 cevap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.