Küçük, Basit, Sıradan

Günlük yaşantımızda üzerinde durup düşünmeyeceğimiz küçük, basit, sıradan “şey”ler…

Dün trafikte ilerlerken kalabalık bir caddede ellerindeki yükü taşımaya çalışan 3 adam, ben durup yol verince çok şaşırdılar, tam caddenin ortasındalardı. Bu tepkiye alışkınım, tereddütle ilerliyor yayalar alışkın değiller tabi ki.. Bu ülkede yaya olarak yürümek zor bir zanaat. Bırakın yol vermeyi, korna seslerinden “Çekil yoldan arabam var ben geçeceğim”i hissedersiniz. Önce sola sonra sağa sonra tekrar sola bakmakla yetinemiyoruz artık. Sonra sağ çapraza, sol çapraza, arkaya, öne hatta yukarıya bakmak gerekiyor. Kaldırımda yürürken bile tetikte olmak gerekir. Benimse tek yaptığım durup yol vermekti; küçük, basit ve sıradan…

Aynı gün benzin almak için benzinlikteyim. Yüzüne bakınca anlayıveriyor insan kimlerin işlerini severek yaptığını. Benzin dolduruldu, camlar silindi, çok sevmem ama içimden geldi, yüklü bir bahşiş verdim nakit olarak ödediğim benzin tutarına ilave olarak. Şaşırdı, cevabı ise daha anlamlı idi; Yanlışlık oldu galiba, fazla verdiniz” Yine küçük, basit ve sıradan…

Girdiğiniz bir banka şubesinde görevliye, marketteki kasiyere, mağazanın güvenlik görevlisine sadece merhaba demek yine küçük, basit ve sıradan. Nedense unutmuşuz bunları, unutuyoruz.. Aynı asansöre binip hayatımızın belki de saniyelik bir kesitini başka bir insanla asansörde paylaşıyoruz, herkes geçip gidiyor merhaba demeden..

Oğlum henüz 3 aylık iken onu bebek arabasına bindirip markete alışveriş yapmaya gitmiştim. Marketin bulunduğu yer birkaç basamakla aşağı inilen yerde idi ve malesef herhangi bir eğim olmadığı için oğlumla arabayı kucaklayarak merdivenlerden indirmeye çabalıyordum. Kaldırımdan geçenler, marketin önünde duranlar bu manzarayı görmelerine karşın kayıtsızlıklarını sürdürüyorlardı ki genç bir çocuk koşarak geldi hemen arabanın diğer tarafından tutarak bana yardım etti. Arabayı indirince içtenlikle teşekkür ettim. Verdiği cevap ise neden hemen yardımcı oluverdiğini anlamama yetti: “You’re welcome”

Yine küçük, yine basit, yine sıradan…

Sevdiysen Paylaş
Bu yazı Ordan Burdan İçimden kategorisine gönderilmiş ve , , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Küçük, Basit, Sıradan için 1 cevap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.