Trafik Çıkarımları

Son günlerde Ankara trafiğine bir haller oldu, benim deyimimle çıldırdı.  Ve artık kimsenin bu durumda kimseye tahammülü de kalmamış. İstanbul’da yaşayanlardan “Hadi ordan İstanbul trafiğinin yanında lafı mı olur?” dediklerini duyar gibi oluyorum. Konu bu değil zaten. Kafama takılanlar ve trafikteki davranışlardan kişisel çıkarımlar. Ne yapardınız? Trafik çok sıkışıksa alternatif yollar dener miydiniz? Her zaman gittiğiniz yol yerine “Sağdan deneyeyim ya da başka yoldan gideyim bu sefer” der miydiniz? Yoksa benim gibi bekleyip milim milim de olsa aynı yoldan ilerler miydiniz?  Ve sonra düşünüyorum yaşam ve kariyer yolu da böyle mi acaba? Sürekli farklı yollardan da olsa amaca ulaşmaya çalışanlar mı kazançlı çıkıyor yoksa benim gibi bir anlamda kaderine razı olup kendisini akışına bırakanlar mı? Daha çabuk ulaşmak için farklı alternatifleri de denemek mi gerekli yoksa aynı yolda sabırla ilerlemek mi? Pratiklikle iğneyle kuyu kazmak arasındaki fark gibi mi? Ya da sabırlı mı sabırsız mı sorusunun da bir karşılığı olabilir bu, “Sabreder beklerim” mi dersiniz, “Hayır sabretmeye gerek yok başka yolu olmalı” diyenlerden misiniz? Trafikteki bu davranış farklılığından hayata dair böyle bir çıkarım yapabilir miyiz? Eğer yapabiliyorsak arabasında kısa da olsa seyahet ettiğiniz kişileri bir düşünün ya da inceleyin bakalım. Ne çıkacak sonuç? Ne dersiniz?

A Şıkkı: En iyi yol bildiğim yoldur, beklerim, tüm yollar aynı yere çıkmıyor mu?
B Şıkkı: Farklı seçeneklere açık olmalı insan, denemekten ne çıkar, beklemem, başka yoldan devam ederim.

Süreniz başladı!!!

Yorumumu açıklıyorum eğer A şıkkı diyenlerdenseniz sabırlı ve bekleyerek amaca ulaşanlardansınız. Sizinle özdeşleşen söz “Geç olsun güç olmasın”, ya da “Rüzgar beni nereye savurursa, yaşıyor gidiyorum ama bundan da memnunum”. B şıkkı diyenler ise;  pratiksiniz, sabırsız ve beklemeye tahammülü olmayan, rüzgar sizi nereye sürüklerse değil siz rüzgarı yönlendirmek istiyorsunuz.

Hangisisiniz? Cevaplarınızı bekliyorum, trafiksiz, yol çalışmasız, kazasız günler diliyorum…

Sevdiysen Paylaş
Bu yazı Ordan Burdan İçimden kategorisine gönderilmiş ve , , , , , , , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Trafik Çıkarımları için 5 cevap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.