Kolay Bir Çıkış Yolu Yok


No easy way out- Rocky IV OST movie clip (HQ) lofty3333

 

İnsan uzun süre yazmayınca nereden nasıl başlayacağını da bilemiyor. Bakıyorum, koca bir ay olmasa da Şubat ayı içerisinde tek bir satır yaz/a/mamışım. Yazmak istediklerimi önce kafamda yazıp daha sonra notlar alsam da iş klavyenin başına geçmeye gelince kalakalıyorum. Bunca zaman kafamda yazdığım konuları alt alta sıraladığımda ise liste oldukça uzun oluyor. Bir yanda kara teslim olmuş bir başkent ve insanların saatlerce yollarda kalmasını aşınmış lastiklere bağlayan bir zihniyet, diğer yanda basın özgürlüğüne indirilen son darbeler, yeni tutuklamalar, çocuk istirmarcısının serbest bırakılışı, ev hapsi tartışmaları, AB’nin Türkiye raporu derken insanın içinden yazmak da gelmiyor ki…

Ama bugün çok başka hatta alakasız  birşeyler yazmak istiyorum, beni çok etkileyen bir şarkıdan, o şarkının yer aldığı seri filmlerden söz etmek istiyorum.

 

 

Geçen gün ofis arkadaşımın arabasında elime bir CD geçiveriyor, kapağında Rocky Balboa yazıyor, hemen dinlemek istiyorum ve o gün işe giderken yol boyu neredeyse son ses şarkıları ard arda dinliyoruz. Albümü edinmekle kalmıyor, evde, işyerinde sürekli dinlemeye başlıyorum. Hatta bu yazıyı yazarken bile orkestranın harika yorumu ile film müzikleri eşlik ediyor  bana. Bir şarkıda çulsuz ama umutlu, Amerikan rüyasının henüz rüya olduğu o yıllar canlanıveriyor gözümde Rocky I’de, başka bir şarkıda kazanmanın haklı gururu, azmin öyküsü ile beliriveriyor Rocky II… Ve eski rakibin şimdilerde en sıkı dost olduğu Rocky III, “Ben değişebiliyorsam, siz değişebiliyorsanız, bütün dünya değişebilir” sözü ile zamanın Sovyet Rusya’sına atıfta bulunulan, doğanın içinde inanılmaz çalışma sahneleri ile Rocky IV’ü anımsıyorum.

Seyretmeyenler için bu yazı anlamlı gelmese de benim için en güzel film serilerinden biridir Rocky serileri. Kaldı ki boksu bir spor olarak görmememe rağmen müzikleriyle, unutulmaz sahneleriyle bendeki yeri çok başka. İlki doğduğum yıl; 1976’da çekilen ve o yıl üç oscar kazanan filmin bu başarısının ardından 1979’da ikincisi çekiliyor. Ve nihayet 1982 yılında babamın, ağabeyimle beni Rocky III’ü izlemek üzere sinemaya götürüşünü unutamam, salonda oturacak yer dahi yoktu nerdeyse, fazladan satılan biletlerle merdivenlerde filmi izleyenlerin de sayısı çoktu.

Bu serinin en sevdiğim şarkısı olan “There is No Easy Way Out”da kendisiyle bir iç hesaplaşma içerisinde olan Rocky’nin arabadaki sahnesi geliverir aklıma hep ve ne zaman araba kullansam hep yüksek sesle bu şarkıyı dinlemek isterim. Evimin her odasında radyo, mp3 çalar bulunduran ben, bugünlerde aralıksız bu albümü dinlemekteyim. Eğer siz de bu seriyi seyretmiş ve benim gibi beğenmiş iseniz gündemin sevimsiz konularından uzaklaşmak adına bu albümü keyifle dinleyerek kolay olmayan çıkış yollarını umutla düşleyebilirsiniz.

 

Sevdiysen Paylaş
Bu yazı BeyazPerde & BeyazCam Yansımaları kategorisine gönderilmiş ve , , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Kolay Bir Çıkış Yolu Yok için 2 cevap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.